Aquest any l’acte inaugural serà el dijous 1 de juny a les set de la tarda a l’Orfeó Martinenc de Barcelona amb la presència del Conseller de Cultura, l’actuació de la cobla Lluïsos de Taradell i el Ball d’Homenatge interpretat per l’Esbart Sant Jordi. Després, hi haurà una conferència a càrrec de Xavier Filella i, per últim, s’entregaran diplomes a entitats culturals que celebren el seu aniversari.

Entre l'1 i el 4 de juny hi ha un centenar d’activitats programades en una vuitantena d’equipaments diferents espais associatius (ateneus, orfeons, casals, casinos, agrupacions, centres, ...). Per conèixer les activitats i els espais que hi participen, s'ha publicat un mapa interactiu que recull les propostes als 48 municipis del país.

El 27 de maig de 2014 el Govern va declarar el 4 de juny Dia de l’Associacionisme Cultural (DASC), instaurant així una jornada dedicada a posar en valor l’associacionisme cultural català. El Dia de l’Associacionisme Cultural se celebra en el marc del Pla d’Associacionisme Cultural que impulsa el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i que vol esdevenir un instrument de planificació i d’estructuració de les futures accions polítiques vinculades a l’associacionisme i a la cultura popular.