1910 slideEl dissabte, 5 de juliol, va morir en Jordi Peix i Massip, fundador i vice-president de la Fundació Banc dels Aliments de Barcelona, als setanta anys a causa d'una malaltia que patia des de feia anys. Peix juntament amb Josep Miro i Ardèvol van fundar el Banc dels Aliments el 1987 per lluitar contra el malbaratament d'aliments i amb la voluntat de garantir el dret d'una alimentació suficient i sana per a totes les persones.

Jordi Peix es definia com un activista agrari català. Va estudiar enginyeria tècnica agrícola a l'Escola Superior d'Agricultura de Barcelona. El 1978 va participar en la creació del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya, on va ser nomenat director general de Producció i Indústries Agroalimentàries, càrrec que va ocupar fins el 1991. Del 1991 al 1993 fou director de Regs de Catalunya SA (REGSA). Aquell mateix any va ser nomenat director general de Medi, càrrec que va tenir fins el 1999. El 2008 va ser guardonat amb la Creu de Sant Jordi.

El funeral es farà dimarts a les onze del matí a la parròquia de Santa Maria de Piera, municipi amb el qual mantenia molts lligams.

Més informació