participaEl barri del Poble Sec es va constituir el passat 8 de febrer, la Taula de la Convivència. Aquesta neix amb l'objectiu de reforçar la participació entre les entitats existents que treballen per l'educació, la convivència i el civisme i planificar estratègies conjuntes amb l’administració. Aquesta iniciativa se suma a les altres actuacions a favor de la seguretat i la convivència que ja funcionen.

La Taula es reunirà cada dos mesos i serà l’espai on es difondrà el treball que l'administració i el teixit associatiu realitzen, així com intercanviar bones pràctiques i anticipar possibles situacions de conflicte. Serà presidirà per la regidora de districte i no desenvoluparà actuacions concretes, però sí que s'encarregarà de fomentar la coordinació i la participació de les entitats i persones del barri.

Altres mesures per fomentar la convivència

El Poble Sec té una població de 40.919 persones, segons l'Ajuntament. Actualment té una taxa del 28,5% de persones estrangeres, i les nacionalitats pakistanesa (1.357 persones), marroquina (1.012) i filipina (982) són les més representades. La taxa de natalitat està per sobre de la mitjana de la ciutat.

El consistori considera que la taula és necessària perquè en els darrers anys el barri del Poble Sec ha canviat, no només per la seva demografia, sinó per la tipologia dels locals que hi ha, l'ús que es fa de l'espai públic i la proximitat del barri a les zones de turisme de la ciutat, entre altres factors. A més, han arribat al barri una sèrie d'entitats, com nous restauradors, actors i agents culturals. La taula és, segons fonts municipals, un element més en les actuacions al barri, en les quals també s'inclouen mesures urbanístiques, d'educació i de seguretat.

LES ENTITATS

Bona Voluntat en Acció (ONG que treballa en favor del quart món)

Associació Cultural Honduras

Associació Amics Plaça Santa Madrona

Associació Comerciants del Poble Sec

Coordinadora Entitats Poble Sec

Poble Sec per Tothom

Unió Associació Veïns Poble Sec

Associació de Veïns Poble Sec

Atimca (Associació de Treballadors i Immigrants Marroquins a Catalunya)

La Formiga

Casa de Tots

Associació Cultural Fazian e Medina

Associació Intercultural Dos Mundos Mil

Comissió Convivència del Pla Comunitari

Església Evangèlica Paral·lel

Parròquies Catòliques

Càritas Diocesana

Portaveus dels grups municipals del consell plenari del districte Sants-Montjuïc