PremisLogoEl seu projecte "25 anys fent escola" ha estat guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona d’Educació.

El premi s’atorga a una experiència docent o projecte pedagògic finalitzat, realitzat, presentat o publicat per una escola, centre educatiu, organització, institució o particulars de la ciutat de Barcelona o de la seva àrea metropolitana.

L’escola El Sagrer ha rebut el premi pel seu projecte "El Sagrer. 25 ANYS FENT ESCOLA", “per la culminació d’un procés d’excel·lència educativa’. El curs 2008-2009 el centre va celebrar el seu 25è aniversari, però part del seu equip pedagògic i la seva filosofia vénen de molt més lluny.  El Sagrer és fruit d’una reivindicació ciutadana, d’un ampli moviment que demanava escoles catalanes i de qualitat per a tothom. Porta el nom que va donar origen al barri (La Sagrera) i al llarg d’aquests 25 anys l’equip de mestres ha consolidat un projecte educatiu que respon a les expectatives per les que va ser creada l’escola.

Els objectius del projecte són mantenir la cohesió social de tota la comunitat educativa, adaptant-se als canvis socials que es van produint, i aconseguir un bon rendiment acadèmic, incorporant les innovacions pedagògiques a partir de la pràctica reflexiva i els marcs teòrics de referència. L’escola El Sagrer es defineix com a escola catalana, democràtica, laica, inclusiva, compensadora de desigualtats, que fomenta la participació i la cooperació entre tots els membres de la comunitat educativa.

El lliurament dels Premis Ciutat de Barcelona 2009 va tenir lloc el passat 15 de febrer al Teatre Lliure.

L'Associació de Mares i Pares CEIP El Sagrer, és una entitat adherida al Codi ètic de les Associacions de Barcelona.